Návrh Školení

Cíle:

    Vysvětlete činnost sítí s přepojováním okruhů. Porovnejte rozdíly mezi sítěmi s přepojováním okruhů a sítěmi s přepojováním paketů. Vysvětlete pole a příznaky v hlavičce IP – včetně nového pole DSCP. Vysvětlete a kvantifikujte potřebu komprese hlasu a zpoždění v IP síti. Identifikujte kodeky používané při kompresi hlasu a videa – např. G711, G729 a H261/3/4. Identifikujte a vysvětlete pole protokolu Real Time Transport Protocol a Real Time Control Protocol – včetně přenosu DTMF tónů. Vypočítejte požadavky na šířku pásma pro různé algoritmy komprese hlasu. Vysvětlete a demonstrujte potřebu zabezpečení a šifrování v rámci VoIP. Popište a vysvětlete zásobník protokolu H.323. Popište a vysvětlete nastavení a signalizaci hovoru (H.225). Popište a vysvětlete H.245, rychlý start a tunelování H245. Popište a vysvětlete nastavení volání SIP. Popište a vysvětlete SIP servery. Popište a vysvětlete SDP. Popište a vysvětlete měkké přepínání – včetně MGCP a H248. Popište a vysvětlete použití SCTP v backhauling signalizačních zprávách. Popište a vysvětlete důležitost zpoždění sítě a potřebu QoS v síti. Popište a vysvětlete rozdíly mezi rezervací a prioritizací QoS v síti IP. Popište použití IntServ a RSVP v QoS. Popište použití TOS a DiffServ v QoS. Popište a vysvětlete potřebu více front a inteligentního plánování paketů na rozhraních směrovačů/přepínačů. Popište použití MPLS k poskytování QoS v prostředí WAN. Popište použití VLAN k poskytování QoS v prostředí LAN.

Praktická cvičení:

    Laboratorní cvičení 1: Praktické VoIP v LAN. Laboratorní cvičení 2: Vybudujte IP síť, provádějte hovory a prozkoumejte RTP pakety pomocí Wireshark. Laboratorní cvičení 3: Volejte a prozkoumejte pakety SIP pomocí Wireshark. Laboratorní cvičení 4: Zavolejte a prozkoumejte pakety H323 pomocí Wireshark. Laboratorní cvičení 5: Hovory mezi sítěmi PSTN a IP. Laboratorní cvičení 6: Nakonfigurujte QoS a provádějte volání pro zkoumání efektů. Laboratorní cvičení 7: Bezpečnost a VoIP.

Vybavení používané na praktických lekcích:

    Cisco Směrovače řady 2600 a 2800 s podporou hlasu a Cisco brány firewall ASA 5505. IP telefony, softwarové telefony a analogové telefony podle potřeby. Software SIP klienta a serveru podle potřeby.

Požadavky

  • Předpokládá se, že delegáti budou mít pracovní znalosti TCP/IP.
 21 hodiny

Počet účastníků



Price per participant

Reference (1)

Související kurzy

SIP protocol in VoIP

21 hodiny

Cisco CCNA Syllabus in 5 Days

35 hodiny

Cisco ASA/Pix Operation

28 hodiny

Související kategorie