Návrh Školení

Úvod

Firebase je sada více než 25 nástrojů, které lze snadno integrovat do projektu Google Cloud Platform. Poskytuje API pro vývoj Android a iOS mobilních aplikací a webových aplikací. Poskytuje nástroje pro vývoj vysoce výkonných aplikací. Jednoduchá volání API umožňují provádění složitých operací, jako je perzistence dat, bez složitého programování. Umožňuje vývojářům frontendu vyvíjet kompletní aplikace bez serveru. Poskytuje nástroje pro sledování výkonu aplikací. Analýzy umožňují analyzovat použití aplikace za účelem zjištění, jak dosáhnout nejlepší obchodní hodnoty.

Tento program využívá praktické workshopy, které demonstrují, jak co nejlépe využít Firebase k vývoji, monitorování a analýze aplikací. Delegáti jsou zváni, aby si na workshopy přinesli svůj vlastní kód. Délka programu závisí na požadované úrovni pokrytí.

Program je přizpůsobitelný tak, aby vyhovoval vašim potřebám. Pro každou funkci Firebase bude uveden přehled. Hloubkové pokrytí s příklady kódu jsou k dispozici pro všechny funkce na vyžádání. Vyberte, zda jsou příklady kódu vyžadovány pro Android, iOS a/nebo Web.

Nastavení Firebase vývojového prostředí.

Delegáti by si měli přinést notebook s nainstalovaným potřebným softwarem pro vývoj Android, iOS nebo webové aplikace. V ideálním případě bude mít notebook také stávající kód Android iOS nebo webovou aplikaci. Je vyžadován účet Google Cloud Platform. Pro vývoj iOS je vyžadován vývojářský účet Apple. Budou poskytnuty pokyny k nastavení.

Začínáme s Firebase

    Co je Firebase? komponenty Firebase. Podporované jazyky a platformy. Google Projekty cloudové platformy. Přidání Firebase do projektu. Konzole Firebase. Přehled funkcí Firebase

Firebase Podpora platformy

    aplikace pro Android. iOS aplikace. Webové aplikace využívající JavaScript SDK. Aplikace pro správu Firebase. Workshop: Začněte vytvářet Android, iOS nebo webovou aplikaci Firebase.

Firebase Autentizace

    Firebase SDK autentizační rozhraní API. Ověření e-mailové adresy a hesla. Federovaná identita poskytuje: Google, Facebook, Twitter, Github. Identifikace telefonního čísla pomocí SMS. Vlastní autentizace. Oprávnění. Workshop: Přidejte do aplikace ověřování Firebase.

Cloud Firestore

    Cloudová řešení synchronizace dat v reálném čase. Srovnání Cloud Firestore, Realtime Database a Cloud Datastore. Strukturování dat. Místní úložiště klienta. Přístup k datům. Zabezpečení a ověřování dat. Dotazování na data. Workshop: Implementujte Cloud Firestore nebo Realtime Database.

Cloudové úložiště

    Google Cloudové úložiště. Zabezpečení a přenos souborů. Ukládání obrázků, zvuku, videa a dalšího obsahu. Přístup k obsahu v cloudu. Možnosti konfigurace. Workshop: Implementace cloudového úložiště.

Firebase Hosting

    Firebase principy hostingu. Použití vlastních doménových jmen. Nahrávání obsahu pomocí Firebase CLI. Serverové certifikáty. Workshop: Implementujte Firebase Hosting.

Cloudové funkce

    Funkce jako služba (FaaS). Firebase a cloudové funkce. Spouštěče událostí cloudu Spouštěče HTTP Zápis a nasazení funkcí JavaScriptu nebo Python. Workshop: Vytváření cloudových funkcí.

Cloud Run

    Kontejnery a orchestrace. Principy Cloud Run. Managed Cloud Run a IAM. Workshop: Použití Cloud Run.

Sledování výkonnosti

    Měření doby spuštění a síťového provozu. Metriky výkonu. Zachycení výkonu pomocí tras. Vytváření vlastních metrik. Workshop: Povolte sledování výkonu.

Firebase Cloud Messaging (FCM)

    Oznamovací zprávy FCM. datové zprávy FCM. Admin SDK. HTTP a XMPP API. Skladatel oznámení. Workshop: Použijte Firebase Cloud Messaging.

Vzdálená konfigurace

    Parametry konfigurace aplikace. Přizpůsobení aplikací podle demografie nebo analýzy. Instrumentace aplikace. Zásady a limity vzdálené konfigurace. Workshop: Použití Remote Config.

Marketing Aplikace

    Předpovědi. Firebase Testování A/B. Zprávy v aplikaci. Dynamické odkazy. Indexování aplikací.

Google Analytics pro Firebase a Crashlytics

    Principy analýzy. Crashlytics a analytika. Sledování, stanovení priorit a řešení problémů se stabilitou aplikací. Hlášení událostí v aplikaci. Definování publik podle použití a demografických údajů. Pochopení toho, jak se aplikace používají. Vlastní akce a monitorování. Integrace s dalšími službami. Workshop: Použití Analytics a integrace s dalšími službami.

Požadavky

  • Pochopení mobilních nebo webových aplikací a cloudových technologií.
  • Zkušenosti s vývojem mobilních nebo webových aplikací.
  • Zkušenosti s programováním v Javě, Swift nebo JavaScriptu.

Publikum

  • Vývojáři mobilních nebo webových aplikací.
 28 hodiny

Počet účastníků



Price per participant

Reference (4)

Související kurzy

Související kategorie